ONZE BEST VERKOCHTE WIJNEN

Als eerste profiteren van onze wijnaanbiedingen en seizoensproeverijen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

* Required Fields


SEIZOENSPROEVERIJ

Wijncursus Wijnhandel Van Krimpen Wijnproeverij Wijnhandel Van Krimpen

Wil jij ook gezellig meeproeven op één van onze seizoensproeverijen? Meld je dan snel aan voor de eerstvolgende proeverij op vrijdag
1 december a.s. van 18.00 tot 20.00 uur. Verwacht diverse feestelijke bubbels, volle rode wijnen en dessertwijnen met een twist. Natuurlijk ontbreken ook onze topwijnen van Villa Trasqua niet.

Je bent samen met je partner, vrienden, collega’s, familieleden en/of buren van harte welkom bij Wijnhandel Van Krimpen voor een avond wijn proeven in de Pijp. Sommelier en register-vinoloog Jeroen van Krimpen stelt op basis van het seizoen een fijne selectie wijnen samen. Met zijn vaste collega Dick Nijland, vinoloog in opleiding, en wisselende collega’s uit de wijnwereld verzorgt Jeroen vier tot zes keer per jaar een seizoensproeverij, zodat jij in de fijne setting van deze historische wijnhandel je wijnkennis kunt uitbreiden. Naast het proeven wordt je namelijk helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op wijngebied, over de wijnen en hun herkomst en over de beste wijn-spijs combinaties. Geef jij een etentje, zoek je een mooi geschenk of ben je op zoek naar een nieuwe huiswijn voor jouw business, kom dan zeker langs en we helpen je op weg.

Wil jij voor vrienden, familieleden, buren of collega’s een persoonlijke wijnproeverij organiseren? Boek dan een privéproeverij voor 8-12 personen in ons geheel vernieuwde proeflokaal. Mail je wensen naar info@vkwijn.nl en vraag naar de mogelijkheden. Of loop eens binnen in de winkel en bespreken we meteen hoe jouw ideale privéproeverij eruit moet komen te zien. Wij werken samen met de Factory Girl, die als eventuele aanvulling de ideale wijn-spijs combinaties voor jou en je gasten kunnen verzorgen.

 

 HISTORIE IN DE PIJP

 

Wijnhandel van Krimpen Fiftees

 

Wijnhandel Van Krimpen sinds 1932 | Drie generaties wijnprofessionals | Partner van Villa Trasqua sinds 2001

Al in 1932 startten de ouders van Gerard van Krimpen met een winkel voor koloniale waren op de Frans Halsstraat 67 in de Pijp. Al snel ontwikkelde de winkel zich tot een luxe slijterij, die Gerard vanaf de jaren '50 begon te ontwikkelen als luxe wijnhandel. In de jaren '70 startte hij met de opleiding tot register vinoloog, een club voor wijnprofessionals die in 1974 werd opgericht. Gerards zoon Jeroen van Krimpen woonde in zijn studietijd jarenlang boven de winkel. Toen in 2001 het parnterschap werd aangegaan met de Familie Hulsbergen, trotse eigenaren van Landgoed en wijngaard Villa Trasqua in het prachtige Toscane in Italië, ontwikkelde Wijnhandel Van Krimpen zich tot een echt familiebedrijf. Vandaag de dag werken beide families samen aan de verdere ontwikkeling van het uitgebreide wijnassortiment met natuurlijk alle topwijnen van Villa Trasqua en vele andere topwijnen van over de hele wereld. De liefde voor topwijnen delen met heel Amsterdam en omstreken, dat is waar we het voor doen, kom proeven en wees welkom.     

 

Wijnhandel Van Krimpen