De beste wijnen kopen in Amsterdam-Zuid

Wijnhandel van Krimpen is dé wijnhandel waar u als echte liefhebber van wijn uw hart zal ophalen. Met een breed assortiment aan verschillende soorten wijn zult u elke keer weer tot nieuwe ontdekkingen komen. Van de meest bekende wijnen uit de traditionele wijnlanden tot de wijnen die uit landen komen die nog in opmars zijn, u vindt het allemaal bij Wijnhandel van Krimpen in Amsterdam-Zuid.

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat vanuit de vergisting van het sap van druiven en wordt al eeuwenlang gedronken door personen over de hele wereld. Ook in Nederland is wijn populair en dit komt dan ook door zijn verscheidenheid in soorten. Naast witte wijn, rode wijn en rosé zijn er nog tal van andere wijnsoorten die ook populair zijn. Al deze wijnsoorten vindt u in de webshop of in onze wijnhandel in de Amsterdamse wijk De Pijp in Amsterdam-Zuid.   

Ruim assortiment wijnen samengebracht in Amsterdam-Zuid

Bij Wijnhandel van Krimpen vindt u het meest uitgebreide assortiment wijnen van over de hele wereld én wijnen uit de eigen wijngaard, Tenuta Villa Trasqua in Castellina in Chianti. Deze wijngaard heeft meermaals diverse medailles gewonnen met zijn traditionele chianti’s en haar top cuvée, de Trasgaia.

Naast deze topwijnen heeft Wijnhandel van Krimpen in Amsterdam-Zuid ook heerlijke witte, rode, rosé en mousserende wijnen. Deze wijnen komen veelal uit de meest traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Maar er is ook een ruim aanbod aan wijnen uit snel opkomende wijnlanden zoals Zuid-Afrika, Oostenrijk en Chili. Al deze wijnen vindt u in onze wijnhandel en in de webshop.

Doordat wijnen uit verschillende gedeeltes van de wereld komen, heeft elke wijn een unieke smaak. De geur en de smaak van de wijn wordt namelijk bepaald door drie factoren: het druivenras, het klimaat en de vinificatie (bereiding). Elk druivenras heeft zijn eigen geur en smaak. Zo heeft de druivensoort Sauvignon Blanc een frisse geur die naar kiwi kan neigen, terwijl de Merlot met zijn geur doet denken aan een wandeling in het bos tussen de natte herfstbladeren. Voor een goede ontwikkeling van de druif is het klimaat (de temperatuur, mate van lichtstraling, neerslag en wind) van grote invloed op de smaak en geur van de wijn.  Ook het rijpen van de wijn, dit kan in rvs vaten, houten vaten of op de fles, geeft elke wijn zijn unieke smaak. 

Bezoek onze wijnhandel in Amsterdam-Zuid voor het beste advies

Voor het beste wijnadvies bent u van harte welkom in onze wijnhandel in de Amsterdamse wijk De Pijp. Deze wijk, gelegen in Amsterdam-Zuid heeft de uitstraling van het Quartier Latin in Parijs. De Pijp is een gezellige en levendige buurt voor levensgenieters en waar u één van de meest gespecialiseerde wijnhandels van Amsterdam zult vinden.

Wijnhandel van Krimpen heeft ruime openingstijden en is door de weeks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. In het weekend kunt u op zaterdag in de wijnhandel terecht tot 18:00 uur. Voor de echte liefhebber staat er op vrijdag en zaterdag een selectie mooie wijnen klaar om te proeven. Zo vindt u altijd een schikte wijn die geheel bij uw smaak past.

Twee maal per jaar wordt er een grote assortimentsproeverij georganiseerd in onze wijnhandel in Amsterdam-Zuid. Hierbij worden de beste wijnen klaargezet om te proeven, in combinatie met exclusieve hapjes. Deze wijnproeverijen vinden plaats in het voor- en najaar.