Aspergewijnen

Aspergewijnen

10 artikel(en)

10 artikel(en)

Wijn bij asperges kopen

Het is weer lente! Dat betekent dat het aspergeseizoen weer gaat beginnen! Traditiegetrouw begint het aspergeseizoen de tweede donderdag van april en duurt deze tot 24 juni, de feestdag van beschermheilige van aspergetelers Sint Jan. Wanneer de teelt van asperges plaatsvindt kan echter verschillen, asperges zijn namelijk afhankelijk van de temperatuur. De bekende witte asperges groeien onder de grond. Deze zien hierdoor geen daglicht, een lange periode van vorst en kou zijn dan ook funest. Een zachte winter kan echter weer zorgen voor een vroege oogst. Naast witte asperges zijn er ook groene en paarse asperges op de markt, deze asperges hebben wel daglicht gezien. Wij Nederlanders eten veelal witte asperges. Deze zijn licht zoet en hebben een volle smaak. Witte asperges gaan goed samen met een rijpere wijn met een vollere smaak, maar er kan volop geëxperimenteerd worden. De keuze van de wijn bij asperges is erg afhankelijk van de bereidingswijze. U kunt de asperges rauw eten, koken en bakken. De smaak van de asperges kan daardoor erg verschillen. Naast de bereidingswijze kunnen de asperges geserveerd worden met verschillende sausjes. Deze kunnen een rol spelen in de keuze van de wijn. De beste wijnen om nog meer te kunnen genieten van de asperges koopt u bij VKwijn.nl

Heerlijke aspergewijn bij iedere bereiding

De keuze van de wijn bij asperges is dus grotendeels afhankelijk van de bereidingswijze en de manier van serveren. De asperges kunnen rauw gegeten worden door deze bijvoorbeeld toe te voegen aan een salade. De smaak van de rauwe asperges is erg puur. Een goede wijn om hierbij te drinken is de Twin Island Sauvignon Blanc 2017. De droge wijn heeft een opwekkend karakter die de bittere smaak van de rauwe asperges goed versterkt.

De asperges kunnen ook gekookt worden in water. De smaak wordt dan minder intens, de structuur van de asperges wordt zachter en de smaak wordt zoeter. Wanneer u de asperges gaat wokken of bakken, kunt u ervoor kiezen de asperges eerst te blancheren. Wanneer u de asperges niet blancheert houden ze de bittere smaak. Blancheert u de asperges voor u ze gaat wokken of koken kies dan voor een frisse wijn of een soepele lichtzoete wijn. Voor de verschillende asperge bereidingswijzen kunt u kiezen voor frisse witte wijnen of fruitige witte wijnen, maar er kan ook gevarieerd worden in wijnkeuze. Kijk in ons assortiment voor alle mogelijke aspergewijnen.

Online aspergewijn bestellen?

De beste aspergewijnen koopt u bij VKwijn.nl. Asperges en wijn zijn een goede combinatie. Bent u opzoek naar een nieuwe fles wijn om uw asperge gerecht mee af te maken? Wij hebben de meest heerlijke aspergewijnen voor u samengesteld.  

Bestel de gewenste wijn eenvoudig in onze webshop. U kunt betalen met IDEAL, PayPal of vooraf overmaken. De verzendkosten zijn vanaf €60 euro (buiten Amsterdam) of bij 12 flessen gratis! Uw bestelling wordt binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Heeft u vragen over of wilt u aanvullend wijnadvies? Breng een bezoekje aan onze wijn winkel in Amsterdam of neem telefonisch contact met ons op.