Domaine Richeaume Provence Carignan 2014

stevig_rood

OP VOORRAAD

€ 21,35

Details

Winnaar in de proeverij Zuid-Franse Carignan

  • grote wijn; winnaar in proeverij Zuid-Franse carignan
  • weelderig en intens; vol en fris van smaak
  • zwoel, zacht en kruidig: lekker bij lam of varken
  • Zuid-Frankrijk op zijn best

Bij Domaine Richeaume zijn alle voorwaarden aanwezig om grote wijnen te maken. De oude druivenstokken die op biologische wijze worden verzorgd geven een voor de streek zeer laag rendement. De geringe opbrengst per wijnstok betekent dat de druiven optimaal profiteren van de zon en van de in de bodem aanwezige voedingsstoffen.

 

Wijnmaker Sylvain Hoesch is een echte traditionalist, maar heeft ook ervaring opgedaan bij toonaangevende en moderne producenten in o.a. Californië. Een prachtige mix van respect voor het terroir en moderne techniek resulteert in loepzuivere wijnen.

Zo ook deze wijn van de carignandruif. Vaak weinig interessant vanwege harde tannines en banale geuren, maar in de handen van Richeaume een grote wijn. Zuid-Frankrijk op z’n best

Gerelateerde wijnen

Extra informatie

Smaak Stevig rood
Wijnkleur Rood
Land Frankrijk
Schroefdop Nee
Lekker bij after dinner, kalfsvlees, relax moment, varkensvlees, wild
Wijn opmerking Intense rode wijn met een pittig en fruitig aroma van kersen, jam en gedoseerd eikenhout. De volle, frisse smaak evolueert rond, soepel en aromatisch, met een fijne kruidigheid in de afdronk. Een bijzonder fraaie expressie van de carignandruif!

Gerelateerde wijnen

Beoordelen

Only registered users can write reviews. Please, log in or register