Príncipe de Viana

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Spaanse Príncipe de Viana wijn kopen | VKwijn.nl

Het Spaanse wijnmerk Príncipe de Viana is ontstaan in 1983 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Ondanks dat ze nog maar 30 jaar bestaan zijn ze toonaangevend op het gebied van wijn en de ontwikkeling hiervan. Ze willen graag innoveren met hun wijnen en ze staan symbool voor traditie, continuïteit en vernieuwing.

In de webshop en bij de wijnhandel van Krimpen kunt u de lekkerste Príncipe de Viana wijnen kopen zoals de Tempranillo en de Garnacha varianten. Deze beide wijnen worden geproduceerd in de Navarra streek. De bodem waar de Tempranillo druiven op groeien bestaan voornamelijk uit steengruis vermengd met leisteen. Hierdoor is er een goede drainage mogelijk en dit is weer positief voor de druiven en de uiteindelijk wijn. De Navarra streek ligt nabij de Atlantische Oceaan en deze oceaan heeft een temperende invloed op het mediterrane klimaat wat heerst in Spanje. Hierdoor krijgen de druiven een kenmerkende smaak die de Príncipe de Viana wijn bekend heeft gemaakt.

Spaanse wijnen zoals Príncipe de Viana

Bodegas Príncipe de Viana is één van de modernste en meest vooruitstrevende wijnbedrijven die Spanje kent. Het wijnhuis ligt in de bekende Spaanse wijnregio Navarra. Bij de productie van hun heerlijke rode wijnen maken ze gebruik van diverse traditionele Spaanse druivensoorten zoals de Viura, de Tempranillo en Garnacha. Daarnaast werken ze ook met andere druivenrassen zoals Sauvignon, Merlot en bij het produceren van witte wijnen met Chardonnay. Bodegas Príncipe de Viana staat bekend om hun kwaliteitswijnen en wij van VKwijn bieden ze dan ook graag aan in ons assortiment. De Spaanse Principe de Viana wijn kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop!

De lekkerste wijnen

Bij Bodegas Príncipe de Viana worden de rode wijnen traditioneel op houten vaten opgevoed. De Tempranillo en de Garnacha wijnen van dit bekende wijnhuis liggen eerst 3 maanden te rijpen in Amerikaanse en Franse eiken vaten. Na deze periode moeten ze nog 3 maand op de fles rijpen en vervolgens zijn ze klaar voor de verkoop. De Tempranillo is een volle rode wijn die aroma’s en smaken van aardbeien en zwarte bessen bevat. Deze heerlijke wijn kan goed gedronken worden bij worstsoorten zoals Chorizo, Spaanse ham en rijpe kaassoorten. De Garnacha wijn van Príncipe de Viana heeft een robijnrode kleur. De wijn smaakt naar rood fruit, zwarte kersen, pruimen, peper en vanille. Er zit een mooie balans tussen kruidigheid en fruit en deze wijn smaakt heerlijk bij een Spaans Ibérico hammetje, olijven en verschillende gerijpte kaassoorten.