Salentein

14 artikel(en)

14 artikel(en)

Heerlijke Salentein wijn | VKwijn.nl

Salentein is een Argentijnse wijn afkomstig van honderdduizenden hectare aan wijngaarden. De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien, bevinden zich vooral aan de rand van het Andesgebergte. Door het klimaat en de goede bodem kunnen de druiven optimaal groeien en verbeterd de smaak. Een heel bekend gebied waar Argentijnse wijn vandaan komt is Mendoza, hier liggen ook een aantal wijngaarden van Salentein. Salentein heeft verschillende soorten wijnen onder zijn naam staan, de druiven hiervoor groeien dan ook in diverse wijngaarden. Het project Bodegas Salentein is in 1997 opgericht, maar de geschiedenis van de Salentein wijn gaat veel verder terug. Bent u op zoek naar een heerlijke wijn van Salentein, dan bent u bij VKwijn.nl aan het juiste adres.

Er zijn diverse Salentein wijnen te koop in de webshop van VKwijn.nl. U kunt onder andere bij ons terecht voor een heerlijke Salentein Chardonnay, Malbec en Sauvignon Blanc. De wijnen zijn online te bestellen tegen een betaalbare prijs. De lekkerste Salentein wijnen koopt u dus 

De beste Salentein wijnen kopen

De Salentein wijnen worden geproduceerd op hooggelegen wijngaarden in het Argentijnse Mendoza. De producent van deze wijn experimenteert tegenwoordig met druiven die op verschillende hoogtes gekweekt worden om zo te kijken welke druiven het beste geschikt zijn voor het creëren van de Salentein wijn. Op deze manier kan wijnmaker Jose Galante de lekkerste kwaliteitswijnen ontwikkelen. Een gedeelte van de druiven die gebruikt worden voor de Salentein wijn is afkomstig uit de Uco vallei. Hier heerst een goed koel klimaat voor het produceren van druiven waar wijn mee gemaakt kan worden.

Er zijn verschillende soorten wijnen die vallen onder de Salentein wijn afkomstig uit Argentinië. Deze zijn ook te vinden in het ruime assortiment van VKwijn.nl. Zo hebben we diverse wijnen die uit de Salentein Barrel Selection komen, hieronder vallen onder andere een vol witte Chardonnay, een soepel rode Magnum Malbec en zo hebben we nog meer unieke Salentein wijnen. U kunt deze wijnen eenvoudig online bestellen in onze webshop, ook kunt u langskomen in onze wijnhandel in Amsterdam. Bij ons vindt u exclusieve wijnen voor de scherpste prijzen en van een hoogwaardige kwaliteit. Door onze oprechte passie voor wijn kunnen wij u advies geven over de lekkerste wijnen, u mag dan ook gerust contact opnemen als u vragen heeft.

Salentein Malbec & Chardonnay

De twee populairste wijnen Salentein wijnen moeten wel de Salentein Malbec en de Salentein Chardonnay zijn. De Salentein Chardonnay is de bekendste witte kwaliteitsdruif waar iedereen wel eens van gehoord heeft. De druivensoort heeft behoefte aan een goede verzorging zodat hij zijn ware smaak kan tonen. De Salentein Chardonnay variant wordt gerijpt in houten vaten en hierdoor wordt de wijn wat kruidiger. De zachte, neutrale smaak wordt vaak vergeleken met smaken zoals fruit en eiken. De smaak kan nogal variëren, dit is afhankelijk van op welke temperatuur de druif verbouwd wordt. In warmere gebieden zal de druif wat meer tropisch smaken en in gebieden met een koud klimaat zal de druif wat zachter smaken en een hogere zuurgraad hebben.

De Salentein Malbec wordt verbouwd in wijngaarden van Bodegas in gebieden zoals San Pablo, La Pampa en El Oasis. Van deze druivensoort wordt heerlijke rode wijn gemaakt, waar de Argentijnen bekend om staan. De druif heeft een dunne schil en doet het goed als hij onderworpen wordt aan veel zonnestralen en warmte. De Malbec druif wordt ook verbouwd in Frankrijk, maar deze variant is toch geliefder als hij afkomstig is uit Argentinië. Wijn gemaakt van deze druivensoort heeft een sterke fruitige smaak en een dieprode kleur. De Salentein Malbec wijn rijpt halverwege het seizoen en deze variant is in Argentinië zelf ook één van de populairste wijnsoorten geworden in de loop der jaren. Bestel de Salentein Malbec & Chardonnay eenvoudig online in de webshop van VKwijn.nl. Naast deze heerlijke wijnsoorten kunt u bij ons nog talloze andere wijnen bestellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen onze wijnpakketten als u een wijnpakket cadeau wil doen aan een wijnliefhebber. We hebben diverse pakketten samengesteld, zoals een Zuid Amerikaans wijnpakket waar ook de Salentein wijnen in voorkomen. De beste Salentein wijnen koopt u online bij VKwijn. Bekijk het complete aanbod met de lekkerste wijnen!

Ruim aanbod aan uitstekende wijnen

Door ons uitgebreide assortiment met de lekkerste wijnen vanuit de hele wereld heeft u erg veel keuze. Zo zit er altijd wel de perfecte fles wijn tussen, houdt u van een stevige rode wijn of bent u meer van de frisse witte wijnen, bij ons vindt u het allemaal. U kunt langskomen bij onze wijnhandel in Amsterdam, maar online wijn bestellen is ook erg gemakkelijk. Bestelt u wijn voor meer dan €60,-, dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. U kunt uw bestelling veilig online afrekenen doormiddel van onder andere iDeal, Visa en PayPal. Bekijk dus snel ons ruime aanbod aan exclusieve Argentijnse wijnen van Salentijn, maar ook wijn uit andere landen als Frankrijk en Italië. 

Voor de lekkerste rode wijn, witte wijn en rosé wijn kunt u terecht bij VKwijn.nl. Graag verwelkomen wij u ook eens in onze wijnwinkel in Amsterdam. Wil u altijd op de hoogte blijven van onze wijnaanbiedingen en activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Op deze manier kunt u altijd profiteren van de beste aanbiedingen op onze wijnen. Hierin wordt ook vermeldt wanneer wij wijncursussen en wijnproeverijen organiseren.