Dessert

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 15 van 18 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 15 van 18 in totaal

Heerlijke dessertwijnen bestellen | VKwijn.nl

Een dessertwijn kan de kers op de taart zijn na een heerlijk diner. Deze soort wijn wordt op verschillende manieren gemaakt waardoor er ook verschillende soorten zijn. Zo kan je dessertwijnen indelen in vier verschillende soorten: ijswijn, Edelzoete wijn, Versterkte wijn en zoete wijn. Bij het maken van de wijn wordt ervoor gezorgd dat de vergisting eerder stopt, dit kan door er alcohol tijdens het vergistingsproces aan toe te voegen of door de gistcellen te laten filteren. Op die manier worden de versterkte wijn en zoete wijn over het algemeen gemaakt. Bij ijswijn is de druif bevroren waardoor er alleen sap vrijkomt wanneer deze geperst wordt. Wanneer een wijn gemaakt wordt door middel van edele rotting dan hebben de druiven een edele rotting ondergaan wat inhoudt dat de schil van de druif poreus wordt waardoor de druif water verliest.

Een bekend assortiment aan dessertwijnen

De bekendste dessertwijnen zijn Muskaatwijn, Sauternes, Port, Sherry, Madeira en Zoete mousserende wijn. Deze wijnen kunt u dan ook terugvinden in het assortiment van VKwijn tegen een scherpe prijs. Dessertwijnen zijn vooral zoete wijnen die geschikt zijn voor tijdens het aperitief of na het diner, echter is niet elke zoete wijn een dessertwijn. Ook stille ‘’gewone’’ wijnen kunnen dessertwijnen zijn. U kunt een ruim aanbod aan mousserende wijnen in ons assortiment vinden, deze wijnen vallen meestal onder de dessertwijnen zoals Champagne of Casa. Dessertwijnen komen voornamelijk uit Europa en worden hier dan ook op grote schaal gedronken na het diner.

Een groot aanbod aan Europese wijnen!

Wanneer u in ons assortiment kijkt dan zult u het wel opgevallen zijn dat het vooral bestaat uit Europese wijnen. Hier zijn wij dan ook erg trots op omdat landen waar de meeste wijnen vandaan komen, Europese landen zijn. Zo komen er heel veel verschillende soorten wijnen uit Frankrijk, maar ook uit andere landen zoals Spanje, Portugal en Duitsland. Een ander bekend land dat niet in Europa ligt waar veel wijn vandaan komt is Zuid-Afrika, ook wijnen uit dit land zult u in ons assortiment vinden. U kunt bij VKwijn gemakkelijk online wijn bestellen maar u kunt deze ook in onze winkel in Amsterdam halen. Wanneer u een online bestelling plaatst van meer dan €60,- hoeft u hier geen verzendkosten voor te betalen. Een online bestelling kunt u gemakkelijk betalen door middel van Paypal, iDeal of credit card.