Fruitige rosé

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Fruitige rosé wijn kopen bij VKwijn.nl

Om rosé te maken gebruiken we blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De rosé krijgt de lichte kleur omdat de schillen van de blauwe druif niet zo lang bij het sap blijven liggen als bij rode wijn. Hoe korter het erbij ligt, hoe lichter de kleur van de rosé wijn wordt en hoe langer de schillen blijven liggen, hoe donkerder de kleur. Als de wijnmaker tevreden is over de kleur kunnen de schillen voorzichtig uit de most worden gehaald. De druiven worden geperst en de schillen en het sap worden van elkaar verwijderd. Sommige mensen denken dat rosé gemaakt wordt door rode en witte wijn met elkaar te mengen. Dat is echter niet waar, de smaak van de frisse en lichte rosé gaat daarbij helemaal verloren. Alleen in de champagnestreek mag dit proces gebruikt worden voor het maken van rosé champagne.

Heerlijke rosé wijnen voor in de zomer

Een fruitige rosé smaakt heerlijk bij eten, zoals wit vlees of kalfsvlees en doet het goed op een terrasje. Bewaar een rosé wijn wel altijd in de koeling, de ideale temperatuur om rosé te drinken ligt rond de 10 graden Celsius. Een rosé wijn kunt u ook prima gebruiken als aperitief met een klein borrelhapje of bij een heerlijk kaasplankje. U vindt in de webshop van Wijnhandel van Krimpen een ruim assortiment aan rosé wijnen voor diverse gelegenheden. Sommige wijnen kunt u alleen online bij ons bestellen maar de meeste wijnen bieden we ook in onze wijnhandel in Amsterdam aan. Koopt u uw rosé wijnen liever in een fysieke winkel, dan bent u van harte welkom in Amsterdam. Bekende wijnstreken voor rosé wijnen vindt u in Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië, uit deze landen komen dan ook onze rosé wijnen.

Online de lekkerste wijnen bestellen

Rosé wijnen hebben een mooie licht rode tot roze kleur en hebben een afdronk van frisse zomerse fruitsmaken, zoals aardbeien, bramen en rode bessen. Voor bij een lunch op een terras is een fruitige rosé een prima wijntje om te drinken. In onze webshop vindt u een ruim aanbod aan rosé wijnen maar ook andere soorten wijnen. Zoals witte en rode wijnen, maar ook mousserende of aperitief wijnen. Voor de beste en lekkerste wijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij importeren wijn zonder tussenhandel en daarom is de prijs voor u dus zo gunstig. Als u vragen heeft over onze wijnen dan kunt u ten alle tijden een berichtje sturen of langs komen in onze winkel in Amsterdam.