Frisse rosé

10 artikel(en)

10 artikel(en)

Frisse rosé wijn van Wijnhandel van Krimpen

Net als rode wijn wordt rosé wijn gemaakt van blauwe druiven, echter wordt er bij de rosé wijn niet zo lang getrokken met de blauwe schillen als bij de rode wijn. Daarom is de kleur van rosé ook een stuk lichter dan rode wijn. Soms worden door de blauwe druiven ook nog witte druiven gedaan om zo de kleur en smaak aan te passen. De meeste rosé wijnen zijn afkomstig uit Frankrijk, uit de Provence en de volle frambooskleurige rosé wijnen komen uit Spanje. Hoe langer de schillen van de druiven bij de most blijven liggen, hoe donkerder de kleur van de rosé wordt. Zo ontstaan er diverse kleuren en smaken rosé wijn. Er zijn verschillende druivensoorten die gebruikt worden om rosé wijn te maken, zoals Grenache, Sangiovese, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault en Pinot Noir.

Heerlijke frisse rosé wijnen online bestellen

In tegenstelling tot rode wijn, is rosé een jonge wijn en hoeft hij niet jaren op de plank te liggen. Een jonge wijn zoals rosé hoort niet langer dan twee tot drie jaar op de plank te liggen. Een rode wijn kan over het algemeen wel vier jaar blijven rijpen op de wijnplank. In de webshop van Vkwijn.nl vindt u diverse soorten rosé wijnen voor verschillende gelegenheden. Rosé wijn smaakt prima bij wit vlees, zoals kip en bij kalfsvlees, ook kunt u rosé wijn prima drinken op een terrasje tijdens de lunch. In de webshop van VKwijn.nl vindt u een ruim aanbod aan verschillende rosé wijnen. Om het gemakkelijk te maken kunt u eenvoudig filteren tussen de verschillende soorten rosé wijnen. Rosé wijn is vooral een populaire zomerwijn maar kan ook gedronken worden wanneer het buiten wat kouder wordt.

Koop eenvoudig uw rosé, witte of rode wijn in onze winkel

Bent u op zoek naar een lekkere rosé wijn of een andere soort wijn tegen de juiste prijs kwaliteit verhouding? Dan bent u bij Wijnhandel van Krimpen aan het juiste adres. Wij bieden heerlijke wijnen uit diverse landen aan, zo hebben wij wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en nog veel meer. Bent u op zoek naar een aperitief wijn? Deze vindt u ook in onze webshop, deze zijn van topkwaliteit en dat voor de scherpste prijs. Wilt u liever persoonlijk contact en advies, kom dan naar onze wijnhandel in Amsterdam. Van Krimpen is gevestigd aan Frans Halsstraat 67. We zijn op maandag en zondag gesloten maar op de andere dagen heten wij u van harte welkom in onze wijnhandel.