Overige bubbels

6 artikel(en)

6 artikel(en)

Mousserende wijn online bestellen | VK wijn

Mousserende wijn is een populaire wijn die veel wordt gedronken, wanneer er iets te vieren valt. Mousserende wijn verschilt van de gebruikelijke wijnen, door de aanwezigheid van bubbels in de wijn. Door de aanwezigheid van deze bubbels kan de wijn uit de fles gespoten worden, iets wat men vaak ziet wanneer er een bepaalde prestatie gevierd wordt. Een mousserende wijn wordt eerst gebotteld als normale wijn. Door na de eerste keer bottelen een mengsel van gist, suiker en wijn toe te voegen, ontstaat er een gisting in de fles die zorgt voor de bubbels en dus de mousserende wijn. Er bestaan diverse soorten mousserende wijnen. De afkomst van de mousserende wijn bepaald de naam die de wijn mag dragen.

De Champagne komt alleen uit de gelijknamige streek in Frankrijk! Deze mousserende wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Chardonnay, Pinot Noir of de Pinot Meunier. De Cava mousserende wijn is afkomstig uit Spanje en heeft de druivensoorten Xarello, Macabeo en Parellada als basis. Een Prosecco is afkomstig uit Italië. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van de Proseccodruif. Tot slot is bestaat er ook een Duitse mousserende wijn, de Sekt. Deze wijn wordt voornamelijk gemaakt van de Riesling druif.

Een normale wijn kan op verschillende manieren tot mousserende wijn worden gebotteld. De mogelijkheden om wijn mousserend te maken, zijn de méthode traditionelle, de méthode charmat en de méthode gazéfié. Bij de eerste methode gaat de wijn op de fles, om voor de tweede keer te gisten. Bij de méthode charmat vindt de tweede gisting in een tank plaats. Na deze gisting wordt de wijn weer gebotteld. Bij de laatste methode wordt er koolzuurgas aan de wijn toegevoegd, om zo de bubbels in de fles te krijgen.

VK wijn heeft voor u de heerlijkste mousserende wijnen samengebracht in één assortiment. Deze mousserende wijnen zijn afkomstig uit de gehele wereld en speciaal geselecteerd op karakter en smaak van de mousserende wijn.

 

Het heerlijkste aanbod mousserende wijnen

Het assortiment van VK wijn bestaat uit de lekkerste mousserende wijnen. Dit alles doordat de wijnen zorgvuldig zijn geselecteerd op karakter en smaak. Zo bent u verzekerd van een heerlijke wijn! Mousserende wijnen zijn uitstekende te combineren met diverse gerechten of gelegenheden. Zo is de Karl Steininger Grüner Veltliner Sekt zeer geschikt om te combineren met gerechten uit de Aziatische keuken. De Beltoure Mousseux smaakt heerlijk bij kip- en kalkoen gerechten, en is daarnaast ook zeer geschikt als after dinner wijn. Geeft u de voorkeur aan een mousserende wijn die past bij een relaxmoment? Dan zou de Zagara Moscato d’Asti een perfecte keus voor u kunnen zijn. Deze mousserende wijn heeft een heerlijke zoete en frisse smaak!

Het assortiment mousserende wijnen van VK wijn bestaat uit tweeëntwintig wijnen, die speciaal zijn geselecteerd op karakter en smaak! Dit zorgt ervoor dat elke wijn een heerlijke smaak zal hebben die perfect in balans is. Doordat de mousserende wijnen afkomstig zijn uit de gehele wereld, zult u dit merken aan de verschillende wijnen. De diversiteit in gebruikte druivensoorten geven elke wijn haar eigen en unieke karakter mee. Zo is geen wijn hetzelfde en kunt u altijd een geschikte wijn vinden bij VK wijn.

 

Gemakkelijk en snel besteld

Als u de perfecte mousserende wijn heeft kunnen vinden, besteld u deze gemakkelijk en snel bij VK wijn. Als u voor 16.00 uur uw bestelling afrond, wordt uw bestelling de volgende dag bij u geleverd. VK wijn staat garant voor een veilige betaalomgeving, door gebruik te maken van Mastercard, iDeal of Paypal. Wanneer uw bestelling onverhoopt toch niet aan uw verwachtingen voldoet, heeft u 14 dagen de tijd om deze retour te sturen.

De mousserende wijnen zijn niet de enigste wijnen die zorgvuldig geselecteerd zijn door VK wijn. Ook voor karaktervolle rode, witte en rosé wijnen met de rijkste smaken bent u bij VK wijn aan het juiste adres. Ook voor deze wijnen is voor u een zorgvuldig geselecteerd assortiment beschikbaar. Bekijkt u deze assortimenten ook eens. Wanneer u nog vragen heeft over een wijn of u wilt aanvullende informatie, dan staat onze klantenservice u graag te woord.